Sigurisht dëgjoni shpesh njerëzit të thonë se vuajnë nga anemia.

Anemia shfaqet kur trupi juaj nuk ka mjaft qeliza të kuqë të gjakut,

Kjo gjendje shkaktohet kryesisht nga humbja e gjakut, shkatërrimi i qelizave të kuqe të gjakut ose nga paaftësia e trupit për të krijuar mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut.

Një dietë që është mjaft e pasur me hekur dhe vitaminë B, ka rëndësi të madhe nëse jeni anemik.

Bimët si spinaqi dhe lakra jeshile përmbajnë hekur dhe ju ndihmojnë shumë. Gjithashtu mishi i shpendve, qengjit ose lopës ju ndihmojnë, pasi përmbajnë hekur.