Përmes këtij amendamenti, Lëvizja Besa synon rregullimin e përcaktimit të shtetësisë. Problematike mbetet gjuha shqipe nga që 8 deputetët e përjashtuar konsiderojnë se me vendosjen e gjuhëd shqipe zbehet koncepti i shtetit maqedonas dhe krijohen sistem paralel.
Informacionet për arritjen e marrëveshjes mes Qeverisë dhe opozitës shqiptare i kanë demantuar dyja palët./Alsat-M/