“I bie që gjer më sot Talati ka vepruar njejtë si Presidenti Ivanov me Ligjin e Gjuhës shqipe! Kushtetuta ja ka lejuar Talatati që nga leximi i tretë në Kuvend te Ligjit të perdorimit të Gjuhëve, ta nënshkruajë ate pasi refuzimit të Ivanovit. Dha tash do e bëjmë triumfuesin? Aq me tepër kur na kujtohet 2001, ose 27 Prilli, ose bashkëqeverisja me Gruevskin dhe Mihajllkovin, ose sjelljen memece të BDI, kur opozita shqiptare kërkoi me amandamente kushtetuese për ta futur Gjuhën shqipe në Kushtetutë!?”, ka shkruar Flakron Bexheti zëdhënës i Aleancës për Shqiptarët