Ministri i Jashtëm i Kosovës, Behgjet Pacolli ka dhënë detaje se çka është diskutuar gjatë takimit që pati me homologun e tij gjerman, ministrin Heiko Mass në Berlin.

Ai ka thënë se Kosova dhe qytetarët e saj janë mirënjohës dhe falënderues ndaj shtetit të Gjermanisë që ka kontribuar në formimin e shtetit dhe demokracisë së vendit, njofton Klan Kosova.

”Nuk është hera e parë që ne takohemi, kam mbetur i impresionuar për takimin tonë të parë që patëm në Paris”.

”Pata një diskutim shumë konstruktiv dhe besoj që ky takim do t’i shërben marrëdhënieve tona të shkëlqyera me palën gjermane. Gjermania si gjithmonë partneri kryesor i perëndimit për Kosovën, dhe qytetarët e Kosovës e Qeveria e saj janë mirënjohës dhe e falënderojnë Gjermaninë”.

”Gjermania gjithnjë ka kontribuar në forcimin e demokracisë në shtetformimin e Kosovës. Kjo njohje vazhdoi edhe me një mbështetje fantastike dhe këtë mbështetje e kemi ndjekur gjithmonë jo vetëm Qeveria por edhe qytetarët e Kosovës”.

”Kosova nuk e ka rrumbullaksuar shtetndërtimin e saj, vazhdon të ndërtojë rrugën e saj, përspektivën e vet europiane dhe këtu prapë nevojitet shumë angazhimi i Gjermanisë, e sidomos integrimi i mëtejmë i Kosovës e deri tek anëtarësimit të Kosovës në organizatat ndërkombëtare”.

”Gjermania ka kontribuar dhe vazhdon të komunikojë ekonomikisht, si partneri i dytë tregtarë për Kosovën por jo dhe vetëm si tregtar por edhe si investues. Jo shumë kohë ka kaluar kur në kampin ku ushtria juaj ishte në Prizren, ia dedikuat mirëqenies qytetare e kthyet në një qendër inkurajuese. Emri i Gjermanisë duhet të identifikohet po ashtu me Prizrenin”.

”GIZI është mjaft e rëndësishme, kemi përfituar edhe ekonomikisht por edhe eksperiencë. Ne si partnerë e meritojmë prezencën e GIZI-t në Kosovë. Kosova tani është edhe më e përgatitur dhe më atraktive për ardhjen e investitorëve”.

”Kosova në këtë kohë ka pasur rritje ekonomike, kemi rritur deri 4.3% nga viti i kaluar. Kjo do të thotë se kemi pasur ngritje të GTP-së”.