Mendimi pozitiv mund të jetë çelësi për të qëndruar i shëndetshëm në pleqëri, sugjeron hulumtimi. Shkencëtarët gjetën optimistë të cilët besojnë se në pleqëri jeta e tyre ka kuptimin e një shëtitjeje të shpejtë, ndjejnë më pak dhimbje dhe kanë sëmbime të forta.

Gjithashtu studimi gjeti se ata që janë mbi 50 vjeç kanë më shumë gjasa të gjykojnë si me vlerë jetën e atyre që janë të martuar dhe ata që i shohin miqtë e tyre të paktën një herë në javë. Ndërsa studiuesit paralajmëruan se shpenzimet e tepërta të kohës në një vend, ose para televizionit, mund ta bëjnë jetën më pak domethënëse.

Studiuesit në Universitetin e Kolegjit të Londrës morën në pyetje më shumë se 7,000 njerëz të moshave 50 deri në 90 vjeç duke marrë mendimin se sa kuptimplotë e ndjenin jetën e tyre.

16% e tyre e gjykonin jetën më të vlefshme nëse ishin të martuar dhe 13% nëse ishin vetëm. Ata që parapëlqenin jetën beqare takoheshin me miqtë të paktën një herë në javë dhe kishin më tepër gjasa që të bëheshin anëtarë të një organizate.