Ambasadori amerikan në Serbi, Kyle Scott, ka thënë sot se SHBA-ja dhe BE-ja janë të bashkuara në bindjen se tarifa duhet të hiqet.

Ai me këtë rast, në Twitter, siç përcjell rts, në gjuhë serbe ka shkruar:

“Normalizimi i marrëdhënieve ndërmjet Serbisë e Kosovës është rruga e vetme drejt stabilitetit e prosperitetit. Nevojitet gjakftohtësi dhe udhëheqje e guximshme. SHBA-ja dhe BE -ja janë të bashkuar në bindjen se tarifa duhet hequr”.

Kyle Scott sot ka biseduar me kryetarin e Serbisë, Alaksandar Vuçiq, i cili e ka lutur që SHBA ta shfrytëzojë ndikimin e vet politik dhe t’ia tërheqë vërejtjen Kosovës se “me hapin e vet po e rrezikon paqen e stabilitetin në rajon”.

Scott nuk e ka komentuar paralajmërimin për formimin e Ushtrisë së Kosovës.

Me Vuçiqin sot kanë biseduar edhe ambasadori i Kinës dhe ai Rusisë në Beograd.

Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M162740ScriptRootC217610")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M162740ScriptRootC217610");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=217610;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src="//jsc.mgid.com/t/e/tetovasot.com.217610.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();