Arabia Saudite ka dërguar një ekip dy-anëtarësh në Stamboll në mënyrë për të hequr provat e vrasjes së gazetarit Jamal Khashoggi, një javë pasi ai u zhduk në konsullatën saudite në Stamboll në fillim të tetorit, sipas një zyrtari pa emër turk.

Ai beson se kjo tregon se zyrtarët sauditë e dinin për krimin, raporton Reuters.

Sipas tij, një kimist dhe toksikolog ishin përgjegjës për heqjen e provave para se hetuesit turq të sigurojnë qasje në konsullatës saudite.

Gazeta turke “Sabah” ka identifikuar dy sauditët si Ahmed Abdulaziz Al-Jonabi dhe Khaled Jahja al-Zahrani, duke deklaruar se ata arritën në Turqi si pjesë e ekipit 11-anëtarësh që është menduar për të kryer inspektimin, së bashku me zyrtarët turq.

“Ne besojmë se këta njerëz erdhën në Turqi me detyrën për të fshehur provat e vrasjes së Khashoggi para se policia turke të ishte lejuar për të kërkuar vendndodhjen”, tha zyrtari.

Ata kryen një operacion “pastrimi” në konsullatë dhe rezidencë e konsujve në Stamboll deri më 17 tetor dhe u larguan nga Turqia tri ditë më vonë.

“Fakti që këta pastrues erdhën nga Arabia Saudite nëntë ditë pas vrasjes, sugjeron se vrasja e Khashoggi ishte kryer me njohurinë e zyrtarëve më të lartë saudite”, pohon zyrtari turk.