Edhe pse emri nuk është zyrtarizuar në Kuvend, gazeta britanike “The Guardian” ka filluar të përdorë dhe shkruajë emrin Maqedonia e Veriut.

Gazeta ka publikuar një shkrim lidhur me 50 verërat më të mira në prag të festave të fundvitit, mes të cilave përmendet edhe “Krashotija” e kompanisë së verërave “Tikvesh”