Kontrolli i armëve do të jetë një nga temat kyçe në rendin e ditës në takimin midis presidentit rus, Vladimir Putin dhe atij amerikan, Donald Trump, në program gjatë samitit të G20 në Argjentinë.

Në samitin e Singaporit, Putin tha se ka për qëllim të diskutojë me shefin e Shtëpisë së Bardhë për të ardhmen e ”New Start” dhe të traktatit INF për raketat.

Trump kërcënon me tërheqjen e SHBA-së nga traktati INF, që në vitin 1987 i dhanë fund krizës së raketave.

Putin shtoi se në Argjentinë do të diskutonte me Trump edhe për Sirinë, Korenë e Veriut dhe Iranin si dhe bashkëpunimin ekonomik, përcjell Atsh.

“Stabiliteti strategjik është padyshim një nga çështjet kryesore dhe është e nevojshme të dimë se çfarë do të ndodhë me ‘New Start’ dhe me traktatin e INF-së dhe si do të zhvillohen ngjarjet’’, theksoi Putin.

Loading...
(function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M162740ScriptRootC217610")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M162740ScriptRootC217610");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=217610;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src="//jsc.mgid.com/t/e/tetovasot.com.217610.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})();