Aloe vera është njëra ndër bimët më të shëndetshme, kjo pasi përmban mbi 75 lloje lëndësh të dobishme.

Të këto lëndë hyjnë vitaminat, mineralet, aminoacidet, enzimat, sheqerna, si dhe përbërës fenolik, njofton Klan Kosova.

Përfitimet nga kjo bimë janë të shumta si p.sh parandalon sëmundjet, ndihmon në tretje të ushqimeve, ndihmon në shkëlqimin e lëkurës, kuron aknet, pakëson dhimbjen, redukton sheqerin në gjak, si dhe bënë rritjen e flokëve.

Kjo bimë më një fjalë është një mrekulli për shëndetin tonë.