olegji Dartmouth është duke u përballur me një padi prej 70 milion dollarësh nga gjashtë gra që pretendojnë se shkolla ka injoruar 16 vjet ngacmimin seksual nga tre ish-profesorë.

Ata pohojnë se shkolla e Lidhjes Ivy lejoi profesorët e stërvitur të psikologjisë të ngacmonin, diskriminonin dhe përdhunonin studentët.

Padia federale, e paraqitur të enjten, emëron të besuarit e Dartmouth si të pandehur, jo ish-profesorët.

Kolegji mohon pretendimet dhe do të përgjigjet në gjykatë, thotë një zëdhënës.

Loading...