Komunikacioni në rrugët shtetërore zhvillohet nëpër rrugë të lagështa. Siç ka informuar LAMM, shi i dobët bie nëpër gjithë Maqedoninë, ndërsa shkaku i mjegullës dukshmëria në rrugët në drejtim të fshatit Lisec- Kodër e Diellit është ulur deri në 50 metra.

Në disa drejtime rrugore të cilët kalojnë nëpër gryka dhe prerje e mundur është të ketë rrëshqitje të tokës.

NP “Rrugët e Maqedonisë” ekipet e së cilës në kontinuitet janë në terren dhe i mirëmbajnë drejtimet rrugore, apelojnë në vozitje të kujdesshme dhe kontrollim të shpejtësisë kundrejt kushteve në rrugë