6 karakteristikat e femrave që janë magent për meshkujt

1.Zëri dhe mënyra e të folurit

Në fillim, shkencëtarët zbuluan se meshkujt preferojnë femrat që kanë zë të hollë femëror. Merylin Monroe është shembull tipik i zërit ideal. Zëri më pak tërheqës është zëri angulluës sikur ai i Kim Kardashian dhe Ellen Page-it.

2. Gjatësia
Me siguri të gjithë e dim se shumicën e rasteve meshkujt preferojnë femrat me të shkurta se vet ata. Dallimi në gjatësi mund të jetë me pak se 20 centimetra. Gjithsesi, ka shumë meshkuj që janë më të shkurtër sesa mesatarja. Kështu që përderisa meshkujt e gjatë kërkojnë femra të shkurta, meshkujt e shkurt kërkojnë femra me gjatësi përafërsisht të njejtë si ta.

3.Ngjyra e syve
Studimet thonë se meshkujt me sy të kaltër parapëlqejnë femrat sykaltroshe. Sipas tyre, kjo për shkak se ngjyra e syve të fëmijëve u ndihmon atyre të kuptojnë nëse zgjidhja e tyre ishte e mirë. Meshkujt me sy kafe dhe ata me sy të gjelbër nuk i parapëlqejnë femrat me sy të kaltër.

4.Grimi
Në një studim të kryer me 2014 thuhet se meshkujt parapëlqejnë femrat që përdorin grimin deri në një masë. Gjëja më interesante këtu është se femrave në të vërtetë nuk u pëlqen të vendosin grim të shumëngjyrshëm por ato mendojnë se meshkujve u pëlqen kjo gjë, prandaj edhe shpesh grimohen ashtu.

5.Raporti mes belit dhe ijëve
Meshkujt i mbajnë mend më shumë femrat të cilat kanë proporcion ideal mes belit dhe ijëve. Këto femra konsiderohen të jenë më tërheqëset. Sipas këtij studimi, raporti ideal mes belit dhe ijëve është diku 0.7. Për të llogaritur duhet thjeshtë të masësh belin dhe ijët dhe pastajë të pjestosh masën e belit me atë të ijëve. Sipas specialistëve, modelet si Kate Moss dhe Kelly Brook, si dhe aktoret Merylin Monroe dhe Jessica Alba kanë përpjestimin ideal mes belit dhe ijëve përkundër faktit se ato kanë forma krejt të ndryshme të trupit.

6.Ngjyra e flokëve
Shkencëtarët nga Franca kanë kryer një studim rreth çështjes se cilat femra ftohen më shpesh për të vallëzuar në klube të natës: bjondet, brunet apo flokë-kuqet.
Si përfundim u nxorr që meshkujt ftojnë më së shumti bjondet. Se dyti brunet dhe si femrat më pak tërheqëse për meshkuj ishin flokë-kuqet. Shkencëtarët menduan se kjo nuk ka të bëjë me vetëm më ngjyrën e flokëve por se sa shkon ngjyra e flokëve me ngjyrën e lëkurës. Pra, ngjyra e lëkurës së shumicës së flokë-kuqeve është më pak joshëse nga tetë tonët e lëkurës.