Një akademik britanik, i cili u dënua me burgim të përjetshëm në Emiratet e Bashkuara Arabe nën akuzat për spiunazh, u lirua pasi u fal.

Matthew Hedges, 31 vjeç, i ka mohuar akuzat dhe ka thënë se hulumtimet e tij lidheshin me doktoraturën e tij.

Një gjykatë në Abu Dabi e shpalli atë fajtor javën e kaluar, për “spiunim për ose në emër” të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Emiratet e Bashkuara Arabe e falën në kuadër të disa amnistive të tjera për Ditën Kombëtare, por një zëdhënës i qeverisë së këtij vendi këmbënguli se Hedges “ka qenë 100% operativ i shërbimeve sekrete”. Familja e tij tha se Hedges është jashtë burgut, duke shkuar në ambasadën britanike në Emirate.