Komisioni për cështje të rregullores, mandatit dhe imunitetit me shumicë votash vendosi për heqjen e imunitetit të Nikolla Gruevskit.

Kryetari i komisionit, Pavle Bogoevski kërkoi përgjrgjësi na institucionet të cilët sipas tij nuk arritën ta parandalojnë arratisjen e Gruevskit. Në votimin e propozimeve, në komision nuk morrën pjesë deputetët e VMRO-DPMNE-së. Marrjen e imunitetit të Gruevskit,

Gjykata Penale e kërkon mbi bazën e vendimit gjyqësor në rastin “Tanku” dhr akuzat tjera të PSP-së. Imuniteti i Gruevskit merret me qëllim që në rast se i njëjti kthehet në Maqedoni të arrestohet dhe të dërgohrt në burgun hetues të Shutkës.