Këshilli Norvegjez i Refugjatëve njoftoi sot se miliona njerëz në Jemen janë në prag të urisë dhe sëmundjes vdekjeprurëse, një vit pasi koalicioni i udhëhequr nga Arabia Saudite imponoi bllokada për të udhëtuar nëpër det, tokë dhe ajër në vendin më të varfër të botës arabe.

AP rikujton, pasi që rebelët shiitë të Hutit, të mbështetur nga Irani, kryen një sulm ndaj kryeqytetit saudit Riad, në nëntor të vitit të kaluar, koalicioni kundër Huti, i udhëhequr nga Arabinë Saudite,  ndaloi qasjen për Jemenin.