Para disa ditësh një pilot Japonez u ndaluar në aeroportin anglez pak para se të nisej për fluturim pasi ai ishte i dehur.

Kompania e Japan Airlines kërkoi falje, por që nga gushti 2017 ky është rasti i 17 që ndodh tek kjo kompani.

Në 12 prej këtyre rasteve bëhet me dije se arsyeja për shtyrjen e pasagjerëve u është thënë se një pjesëtar i ekuipazhit është keq nga gjendja shëndetësore dhe nuk është treguar arsyeja e vërtetë.