Banka zvicerane “United Bank of Sëitzerland”,  në kuadër të kërkimit të madh vjetor për çmimet dhe fitimet, ndërmjet tjerash është marrë edhe me çmimet e kafesë në qytete të ndryshme të botës.

Hulumtimi merret me çmimin e një kafeje në kafene të zakonshme.

Kryeqyteti i Katarit Doha ndodhet në krye të listës dhe njerëzit mesatarisht për këtë pije të adhuruar duhet të paguajnë 5,47 euro.

Kopenhagen renditet e dyta, ku një kafe mesatarisht kushton në kafenetë e kryeqytetit danez 4,98 euro.

Dubai një kafe kushton 4,87 euro

Zyrih 4,26 euro

Shangaj 3,93 euro

Pekin 3,78 euro

Vjenë 3,71 euro

Moskë 3,67 euro

Nju Jork 2,67 euro.

Pak më lirë një kafe kushton në Nju Delhi – 1,30 euro

Sao Paulo 1,28 euro

Johanesburg 1,27 euro

Stamboll 1,20 euro

Kajro 1,15 euro

Milano 1,14 euro

Mumbai 0,90 euro

Romë 0,85 eur

Lisbonë 0,63 euro

Lagos 0,53 euro.