Vezët meritojnë një vend të veçantë në pjatën tuaj jo vetëm për shkak të shijes por edhe për shkak të profilit ushqimor.

Njerëzit shpesh i nënshtrohen miteve për vezët, mirëpo ato janë jashtëzakonisht të shëndetshme.

E vërteta është se vezët janë ndër ushqimet më të mira në planet. Ajo përmbanë të gjithë përbërësit e nevojshëm për të zhvilluar një qelizë të vetme në një pulë të gjallë dhe atëherë çfarë mbetet të dyshohet?

Kalori, proteina, yndyra, vitamina, foletë, vitaminë B5, B12, B2, Fosfor, Selen, dhe përveç kësaj, vitaminë D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, Kalciumi dhe Zinku, të gjithë këta përbërës të shëndetshëm, brenda një veze!

E gjithashtu, vezët ndihmojnë në mbrojtjen e shikimit, lufton mungesën e hekurit, ruajtjen e peshës së shëndetshme dhe zhvillimin e shëndetshëm të trurit.