Rrjeti social Instagram ka njoftuar një iniciativë të re që do të synojë të identifikojë pëlqimet dhe komentet e rreme.

Kompania thotë se kanë zhvilluar mjete që mund të identifikojnë llogaritë që përdorin shërbimet dhe aplikacionet e palëve të treta për të rritur artificialisht popullaritetin e tyre.

Çdo llogari që do të shkelë do të paralajmërohet dhe do t’u kërkohet të ndryshojë fjalëkalimin e tyre.

Instagram personat me shumë ndjekës i paguan në bazë të influencës dhe ndikimit të tyre në rrjet. Kjo solli që shumë perosna të abuzojnë me këtë duke rritur popullaritetin me llogari të rreme.

Por siç njofton Instagram tani kjo sdo ndodhë më.