Gratë tërhiqen seksualisht më shumë nga burrat muskuloz – forca trupore e tyre.

Hulumtuesit nga Griffith University kanë zbuluar që faktorët që më së shumit ndikojnë te gratë dhe tërhiqen nga burrat është forca fizike e lartë.

Pasi studiuan 150 gra, ata nxorën si përfundim ato mund të parashihnin se sa atraktiv është një burrë, duke u bazuar në vetëm tre gjëra: Sa i fort fizikisht duket, sa është i gjatë dhe sa është i hollë, shkruan Independent.

Në studimin australian, ka pasur gra që kanë pëlqyer fytyrat feministe duke vlerësuar fotografitë e burrave, por gati të gjitha kanë parapëlqyer më shumë ata që perceptoheshin të duket fizikisht më të fortë.