Kompania e njohur HTC nuk do të tërhiqet nga tregu i telefonave siç ishte përfolur më herët.

HTC tani po planifikon të prezantojë një pajisje të re në fund të vitit 2018 dhe mendon të vazhdojë zbulimet më 2019.

Kompania planifikon të integrojë Inteligjencën Artificiale dhe rrjetin 5G.

Sivjet do të lansohet versioni i ri i HTC U12 me 6GB RAM e 128 GB hapësirë të brendshme.