Alfabeti i Google do të investojë 690 milionë dollarë në ndërtimin e një qendre të re të të dhënave në Fredericia, Danimarkë.

Google gjithashtu vendosi të ndjekë në mënyrë aktive investime të reja ‘jeshile’ në Danimarkë, dhe të investojë në një sërë projektesh të energjisë së erës dhe energjisë diellore në tokë dhe në det, por nuk përmendi emrat e partnerëve të biznesit.

Danimarka është shtëpia e një sektori energjie të madhe të fermës së erës, duke përfshirë prodhuesit e turbinave Vestas Wind Systems dhe kompaninë e zhvillimit të fermës së erës Orsted.

Google tha në shtator se ka nënshkruar një kontratë 10-vjeçare për blerjen e energjisë së rinovuar nga tre ferma të reja me erë të ndërtuara në Finlandë që do të jenë në gjendje të pushtojnë një nga qendrat e tyre të të dhënave.

Qendra e re e të dhënave në Fredericia do të punësojë 150-200 punonjës, kur të përfundojë në vitin 2021, duke gjykuar sipas planeve.

Përveç Fredericia, vitin e kaluar, Google bleu një tjetër tokë në Danimarkë, në Aabenraa, pranë qendrës së planifikuar të të dhënave Apple. Facebook gjithashtu planifikoi një qendër të dhënash në Danimarkë.