Ford përdori popullaritetin në rritje të versionit karavan në Evropë dhe ia ofroi klientët modelin Active Wagon.

Makina është e bazuar në një karavan standard, por distanca nga toka rritet me 30 mm përpara dhe 34 mm në pjesën e prapme.

Furgoni Active gjithashtu ka një parakolp me stil të ndryshëm dhe një maskë të përparme, dhe pjesa standarde e pajisjeve janë binarët e çatisë dhe rrota aliazhi të projektuara posaçërisht. Ashtu si Focus Active hatchback, edhe versioni karavan ka mbulime të ndryshme të ulëseve sesa modeli i rregullt, ndërsa rrota e timonit dhe leva e ndryshimit të marsheve janë të veshur me lëkurë.

Përveç kësaj, versioni Active gjithashtu mori një pezullim të modifikuar, më të përshtatshëm për vozitje jashtë asfalt. Shoferi ka 5 modele të paracaktuara të makinës në dispozicion.

Përveç tre mënyrave ekzistuese (Normal, Sport dhe Eco), të cilat janë të disponueshme në Fokus të rregullt, modelet Slippery dhe Trail janë futur për të hipur në baltë, dëborë, akull dhe rërë. Motorizimi i Focus Active Wagon përbëhet nga dy motorë benzinë EcoBoost turbo dhe dy motorë turbo dizel EcoBlue.

Benzina bazë është 1.0 l me 125 kuaj fuqi dhe një motor 1.5 litra me 150 kuaj fuqi. Ata që zgjedhin një motor nafte mund të zgjedhin mes njësive 1.5 litra me 120 kuaj fuqi dhe 2.0 litra me motor 150 kuaj fuqi. Në dispozicion janë dy opsione të ndërruesit të shpejtësisë: manual me gjashtë shpejtësi dhe automatik me tetë shpejtësi.