Si të jetohet më gjatë?

Kjo është pyetja, përgjigjen e së cilës duan ta dinë shumë njerëz derisa nisin të plaken.

Ka një studim që është bërë për të hedhë dritë mbi këtë. Nga aty thuhet se ngrënia e çokollatës e kombinuar me zink ndikon pozitivisht në jetëgjatësi, shkruan Express.co.uk.

Çelësi i jetëgjatësisë është konsumimi i ushqimit të shëndetshëm dhe një dietë e balancuar, por që ekspertët thonë se rekomandojnë se ngrënia e ushqimeve të caktuara nuk lidhet gjithmonë me këtë.

Ngrënia e çokollata, ashtu sikurse pirja e kafesë dhe çajit, mund t’ju ndihmojnë që të jetoni më gjatë.

Për të mbledhur benefitet, ato duhet të konsumohen me suplemente të zinkut.