Pas një sesioni seksual cilësor me partnerin tuaj, është më mirë të bini në gjumë, apo jo?

Por ka disa gjëra që duhet të kujdeseni. Shumica e këtyre gjërave përfshijnë mbajtjen e pjesëve trupore intime të shëndetshme, të pastra dhe pa infeksione.

-Pastrohuni

Qimet pubike, lubrifikanti (natyral apo diçka që e keni zbatuar), ejakulimi dhe të gjitha  gjëra zbavitëse mund të jenë rreth organet gjenitale, dhe për shkak të higjienës dhe rehatisë, rekomandohet menjëherë pastrimi i tyre. Dushi është zakonisht ideja më e mirë, ndërsa dushi i ngrohtë nuk është saktësisht i drejtë. Kjo është për shkak se vagjina juaj hapet në përgjigje të stimulimit, kështu që një dush i nxehtë mund t’ju lërë më të prekshëm ndaj infeksionit. Ashtu si me çdo dush, duhet të shmangni përdorimin e sapunit, pasi mund të prishet niveli i baktereve të shëndetshme.

-Pas pastrimit, lini trupin të thahet

Infeksionet me kërpudha preferojnë vende të lagështa dhe të ngrohta, kështu që pjesa juaj intime do të jetë e shëndetshme derisa të jetë e thatë. Peshqiri do të jetë i mjaftueshëm. Sigurohuni që të thani vetëm zonat e jashtme; pjesa e brendshme le të mbetet e lagur. -Shkoni në tualet Me urinim ju do të eliminoni të gjitha lëngjet që krijohen gjatë seksit. Pra, mbroni veten kundër infeksioneve urinare.

-Pini ujë dhe hani ushqime të pasura me probiotikë

Ashtu si me forma të tjera të stërvitjes, është e mirë të qëndroni të hidratuar pas seksit. Nëse ju hani ushqim të plotë me probiotikë, ju do të mbështetni krijimin e baktereve të mira që parandalojnë zhvillimin e infeksioneve kërpudhore.

-Vishni rroba të rehatshme

Një tjetër hap i rëndësishëm në parandalimin e infeksioneve është veshja e rrobave prej pambukut pas seksit, në vend të rrobave të mëndafshtë, ose sintetike. Mund të qëndroni edhe pa të brendshme pas seksit se sa të vishni rroba sintetike dhe bashkë me to edhe infeksionet.