Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev në fjalimin e tij në kuadër të Manifestimit për 110 vjetorin e “Kongresit të Manastriti” ka thënë se kjo është një datë e rëndësishme për popullin shqiptarë.

Ai tha se po përpiqen të ndërtojmë një shoqëri për të gjithë dhe se Maqedoninë e bëjnë më të pasur shumëgjuhësia, kulturat dhe religjionet e ndryshme.