Seat po punon në pasardhësin e gjeneratës së tanishme, të tretë të hatchback-ut të saj kompakt.

Leon aktual u shfaq në vitin 2012 si një nga modelet e para të grupit VW bazuar në platformën mekanike MQB. Cikli i prodhimit i këtij modeli është afër përfundimit dhe Seat po teston tashmë gjeneratën e 4-të të prodhimit të para të prodhimit.

Vetura e testimit para-prodhimit u xhirua nën kamuflazh. Megjithëse pjesa e jashtme është e maskuar, shfaqen linjat e një makine të re. Pritet që Seat të mos e ndryshojë ndjeshëm konceptin bazë dhe përmasat e modelit Leon, kështu që pasardhësi do të ketë pjesën e jashtme që u krijua nga evolucioni i makinës aktuale.

Brezi i katërt do të sjellë një risi në karroceri – do të ketë një version me 3 dyer, kështu që blerësit, përveç Hatchback me 5-dyer, do të kenë vetëm një version karavan.

Një tjetër risi në lidhje me modelin aktual do të jetë futja e një makine hibride plug-in. Seat Leon me këtë sistem të lëvizjes do të jetë në gjendje të kalojë deri në 50 km vetëm me një mbushje të baterisë.

Premiera e gjeneratës së 4-të Leon pritet të jetë në një nga panairet e mëdha në vitin 2019. Mundësia e parë për këtë do të jetë ekspozita në Gjenevë, e cila mbahet në mars.