Këshilli penal i repartit për krim të organizuar dhe korrupsion pranë Gjykatës Penale të Shkupit e refuzoi ankesën e PTHP-së kundër vendimit të gjykatësit në procedurën paraprake për përcaktimin e masës së kujdesit për ish-kryetarin e Koçanit, Ratko Dimitrovskit dhe për pronarin e NOEL EKSPORT IMPORT, Tome Gllavçev.

“Këshilli Gjyqësor i repartit për krim të organizuar dhe korrupsion pranë Gjykatës Themelore Shkupi 1, duke vepruar sipas ankesës së Prokurorisë Themelore Publike, solli vendim me të cilin ankesa e Prokurorisë hidhet poshtë, ndërsa vërtetohet vendimi i gjykatësit në procedurë paraprake”, theksohet në kumtesën e Gjykatës.

Në krahasim me paragrafin 2 të ankesës, ndërsa në detyrë zyrtare, me vendim të këshillit të të dyshuarve R.D. dhe T.G. përcaktohet masa shtesë për kujdes dhe marrja e përkohshme e dokumenteve dhe dënimin për dhënien e të rejave.