Që nga dita e nesërme, kushdo që hedh mbeturina jashtë kontejnerëve apo djegin mbeturina do të gjobitën prej 20 deri në 100 euro.

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka njoftuar qytetarët se nesër, ministri Fatmir Matoshi do të nënshkruajë Udhëzimin Administrativ për Ndëshkime me Gjoba Mandatore.

“Përmes këtij udhëzimi administrativ, të gjithë personat fizik që hedhin mbeturina jashtë kontenjereve apo djegin mbeturina do të gjobiten me gjobë prej 20 deri 100 euro”, thuhet në njoftimin e kësaj ministrie.

Ndryshe dje Fatmir Matoshi u rizgjodh ministër në këtë dikaster.