Shqipëria dhe bukuritë e saj natyrore vazhdojnë ende të tërheqin vëmendje në botë.

E fundit është prestigjiozja amerikane “Lonely Planet” e cila e rendit Shqipërinë në mes të 10 vendeve më me vlerë për vitin 2019.

Pjesë e listës janë vendet si: Southern Nile Valley, Egjipt, Todz Poloni, Great Smokey National Park, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Maldive, Houston, Argjentinë, Bangladesh, Ekuador, Slloveni.

Në shkrimin për Shqipërinë ata tregojnë se ky vend ka një histori të bukur zhvillimi dhe plazhet magjepsëse nuk duhen humbur.

Gjithashtu ata nuk harrojnë të përmendin gatimet tradicionale dhe mikpritjen që karakterizon shqiptarët.