Për herë të dytë këtë vit, një fatlum nga Zvicra fiton në lotarinë evropiane «Euro Millions». Këtë herë bëhet fjalë për një rekord, shkruan albinfo.ch.

Një fatlum nga rajoni i Zvicrës Veriperëndimore fitoi shumën e pabesueshme prej 183,897,039.30 frangash të martën. Ky kishte blerë një tiketë vetëm 24.50 franga. Siç njoftoi Swisslos, personi ka qëlluar pesë numrat e saktë: 7, 17, 29, 37, 45 dhe numrat plotësues 3 dhe 11. Kështu, fatlumi thyen rekordin e mëparshëm zviceran prej 157 milionë frangash, që ishte regjistruar më 19 dhjetor 2017 , përcjell albinfo.ch.

Lojtari me fat vjen nga rajoni i Zvicrës veriperëndimore, d.m.th. ose nga kantoni Aargau, Basel-Land, Basel-Stadt ose Solothurn, siç njoftoi Swisslos. Detajet nuk njoftuan kompaninë e lotarisë. Fituesi ka gjashtë muaj për t’i marrë paratë.

Lojtari me fat nuk mund ta mbajë gjithë shumën e fituar. Operatori i lotarisë parashikoi 35 për qind të kësaj shume si tatim në burim për qeverinë federale, në këtë rast mbi 64 milionë franga zvicerane. Fituesi mund të kërkojë shumën më vonë në kthimin e taksave. Megjithatë, varësisht nga vendi i banimit, bëhet fjalë për taksa të zakonshme mbi të ardhurat që kapin shuma milionëshe.

“Euro Millions” ka përfshirë që nga tetori i vitit 2004 edhe Zvicrën. Përveç Zvicrës, “Euro Millions” gjithashtu mund të luhet në Portugali, Spanjë, Francë, Luksemburg, Belgjikë, Britani të Madhe, Irlandë dhe Austri. Që atëherë, 52 nga një total prej 973 milionë fitimesh kanë shkuar për fituesit nga Zvicra.