OSBE/ODIHR, një nga organizatat që ka vëzhguar procesin e referendumit, vlerëson se atmosfera një ditë më parë kryesisht ka qenë e gjetë dhe demokratike. Kreu i misionit të ODIHR në Shkup, Jan Petersen, theksoi se lista zgjedhore duhet të pastrohet për rezultate më të besueshme. Në Konferencën për shtyp të ODIHR u tha se regjistrimi i popullsisë në vend është nevojë urgjente.