Cesare Marinelli ka bërë të ditur se forcat e KFOR-it nuk do të tërhiqen nga Kosova.

Kreu i Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s në Serbi, Cesare Marinelli ka bërë të ditur se forcat e KFOR-it nuk do të tërhiqen nga Kosova.

Po ashtu, ai ka theksuar se numri i tyre nuk do të zbritet kurse u shpreh se transformimi i Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK) në ushtri të Kosovës është “çështje shumë e vështirë politike”.

Marinelli, i cili është duke ushtruar funksionin në tri vitet e fundit, gjatë intervistës së tij me Zërin e Amerikës, përsëriti qëndrimin e sekretarit të përgjithshëm të Aleancës, Jens Stoltenberg, duke theksuar se edhe ai fuqishëm beson se KFOR-i është shumë i vlerësuar, njësoj sikurse roli i misionit në Kosovë.

Ai konstatoi se NATO e vlerëson rëndësinë e KFOR-it, duke shtuar se gjithçka që po ndodh në këtë kuptim është shumë e kushtëzuar dhe se “KFOR-i nuk ka të ardhme tjetër përveçse të qëndrojë aty ku është”. Ai tha gjithashtu tha se NATO mbështet dialogun Beograd-Prishtinë, si dhe të gjitha përpjekjet që do të çojnë në uljen e tensioneve dhe zgjidhjen e mos marrëveshjeve.

“Kur është fjala për FSK-në, ne i njohim ato në mandatin e tyre aktual. Nëse ka një ndryshim, duhet të diskutohet në nivelin e Këshillit të Atlantikut të Veriut “, tha Marinelli.