A e dini se disa gjëra kanë një orar të caktuar për tu bërë, dhe nëse i bën më vonë apo i përdor ato bëhen mjaft të dëmshme, shkruan syri.net.

Sot po ju sjellim 3 gjëra të cilat ju nuk duhet t’i bëni pas orës 21:00.

1.Pirja e cigares

Hulumtimet kanë treguar se ata që pinë cigare vetëm para se të shkojnë në shtrat janë shumë të lodhur të nesërmen. Gjithashtu, duhanpirësit shpenzojnë më pak kohë në fazën REM sepse nikotina liron serotonin hormon.

2. Mish për darkë

Nëse ju nuk doni që vakti të shqetësojë gjumin tuaj të fortë, hani ushqim të lehtë para gjumit. Tretje e proteinave në trup shpesh është punë intensive e vështirë ndërsa trupi është në një gjendje tjetër.

3. Reçipeta shumë të ngushta

Rroba shumë të ngushta pengojnë ciklin gjumë duke çuar në një temperaturë të rritur trupore si dhe duke zvogëluar nivelin e serotoninës. Pra, ju rekomandojmë që të flini me pizhame të rehatshme.