Davide Astori e kaloi shumicën e karrierës së tij në Fiorentina dhe Cagliari, kështu që kur ata do të përballën këtë vikend do ta bëjnë një përkujtim të përbashkët të veçantë

Mbrojtësi vdiq papritur në gjumë më 4 mars në hotelin e skuadrës së Fiorentinas në Udine në moshën 31 vjeçare.

Dy klubet që ai prezantojë më së shumti ishin Cagliari më 179 paraqitje dhe 109 ndeshje për Viola.

Derisa dy klubet do të përballen të dielën në Serie A në stadiumin Artemio Franchi, ata do ta bëqjnë një përkujtim ideal për ta nderuar Astorin.

Do të këtë një koreografi në tribuna për ta përkuajtuar atë derisa të pranishëm do të jenë edhe prindërit e tij, Renato dhe Anna.

Familja e tij po ashtu do ta përcjell prezantimin për Davide Astorin në Sardinia, derisa ata do të marrin edhe një çmim për të nga shtypi lokal.