Gishtat tuaj të dorës mund t’ju tregojnë se si do të duket partneri juaj ideal.

Shkencëtarët konfirmojnë që meshkujt të cilët kanë gishtin e unazës më të gjatë kanë katër herë më shumë shanse që të argëtohen me vajzat të cilat kanë bel të hollë dhe gjoks të plotë.

Shkaktari që ky gisht është më i gjatë është teprica e testosteroneve në mitër gjatë shtatzënisë së nënës. Gjatë jetës kjo ndikon në zhvillimin e maskulitetit, nga i cili joshen femrat me forma të mëdha trupore.

Hulumtuesit e Fakultetit Mjekësor të Universitetit Jagiellonian në Krakow kanë studiuar duart e 50 meshkujve të rinj në lidhje të gjata dashurore dhe kanë bërë krahasime statistikore të partnereve të tyre.

Ata kanë arritur konkluzionin që meshkujt me gishtin e unazës më të gjatë se gishti tregues dhe femrat me bel të hollë shpesh përfundojnë së bashku.

– Kemi arritur deri te konkluzioni që meshkujt të cilët u janë ekspozuar nivelit më të lartë të testosteroneve derisa kanë qenë në mitër kanë shanse më të mëdha që të lidhen me femra të bukura të cilat kanë forma të theksuara trupore dhe të cilat janë të afta për të lindur fëmijë, ka thënë autori i hulumtimit.

Ekspertja për sjellje njerëzore, Berenika Kuna, ka shtuar që gjatë vlerësimit të joshjes së femrave meshkujt janë fokusuar kryesisht në belin dhe gjoksin që janë kryesisht tregues të aftësisë së femrës për të lindur.

Beli i hollë i lidhur me gjoks të madh është shenjë e shëndetit dhe e rinisë. Gjoksi i madh mund të jetë shenjë e pjekurisë seksuale dhe e mundësisë së ushqimit me gji të bebes. Në kulturën perëndimore ato konsiderohen shumë tërheqëse, ka shtuar Berenika.

Teprica e testosteroneve në mitër çon edhe te disa ndryshime: më shumë muskuj dhe trup atleti, sepse hormoni ndihmon zhvillimin e muskujve. Kjo çon edhe në zhvillimin e disa sëmundjeve në vitet e mëvonshme siç janë autizmi dhe sindroma e Tauretit.

Meshkujt me më pak testosterone në mitër kanë rrezik më të madh për çrregullime të cilat janë tipike edhe për femrat si p.sh. anksioziteti dhe depresioni.

Midis personave të famshëm gishta të këtillë kanë Sean Connery, Brad Pitt, Colin Firth, Mick Jagger, ndërkaq i ka pasur edhe Prince, i cili një kohë është argëtuar me modelen “e talentuar” Carmen Electra dhe aktoren Kim Basinger.