Kanadaja u bë vendi i dytë në botë e cila legalizoi përdorimin e kanabisit. Që me legalizimi dhe deri më tani u mor me rregullimin e juridiksionit.

Akoma ka disa probleme pasi shumë shoqata lobojnë kundër përdorimit të tij.

Në masnatë filloi shtitja e kanabisit.

Dyqane në provincën e Neëfoundland, zona më e largët në Kanada, u hap në mesnatë e për shitjet e para ligjore të kanabisit në vend.