Bërja e dushit çdo ditë mund të rrisë rrezikun e infeksionit tek njerëzit, paralajmërojnë ekspertët.

ZBULIMI

Doza e tepërt mund të zvogëlojë hidratimin e lëkurës, duke shkaktuar që ajo të atë të bëhet e thatë dhe plasaritur, e cila lejon mikrobet për të hyrë, sipas ekspertit të sëmundjeve infektive Dr Elaine Larson nga Universiteti Columbia.

Larson shton se shumica e njerëzve lahen me besimin se do të zvogëlojnë rrezikun e tyre ndaj sëmundjeve, megjithatë, ndërsa në të vërtetë dushi më së shumti heq vetëm erën e trupit.

NJË TJETËR STUDIM

Dr C Brandon Mitchell, asistent profesoreshë e dermatologjisë në Universitetin e Xhorxh Uashingtonit, shton se larja heq nga lëkura vajrat e saj natyrale, të cilat mund të prishin bakteret “të mira” që mbështesin sistemet imunitare të njerëzve, shkruan DailyMail.

PËRFUNDIMI

E sipas Dr Mitchell, banja vetëm një herë ose dy herë në javë zakonisht është e mjaftueshme për shumicën, duke shtuar:

‘NJË DUSH DITOR NUK ËSHTË I NEVOJSHËM’.