Shumë i konsiderojnë ata si të vetmit miq të vërtetë, sepse ata qëndrojnë pranë nesh në kohë të mira dhe të këqija dhe nuk kanë interes personal për marrëdhënien e tyre me ne, përveç që na bëjnë të lumtur dhe të dashur.

Çfarë na bën të lidhemi aq thellë me këto kafshë?

Sipas psikiatrit Sigmund Freud, ne mund të kuptojmë arsyet pse i duam kaq shumë këto qenie kur kuptojmë se ndjenjat që ata kanë për ne janë të pastra, pa ambivalencë.

Marrëdhënia me kafshët tona është e lirë nga të gjitha dramat dhe imponimet e shoqërisë. Kjo është për shkak se këto kafshë kanë një shpirt të lartë. Hakmarrja dhe e keqja nuk ekzistojnë në zemrat e tyre, vetëm dashuria dhe besnikëria.

Jeta e shkurtër e tyre është një dhimbje për zemrat tona

Jeta mesatare e kafshëve tona është 12 vjet dhe kur vjen koha për të përshëndetjen e fundit, zemrat tona vuajnë sepse jeta jonë nuk do të jetë e njëjtë pa shoqërinë e tyre.

Gjithë koha që harxhojmë së bashku nuk duket e mjaftueshme, sepse dashuria e tyre e pakushtëzuar, ndjeshmëria dhe kujdesi rinovojnë shpirtrat tanë dhe na sjellin më shumë gëzim. Në çdo shikim, ne ndiejmë se zemrat e tyre janë të lidhura me tonën në një mënyrë që ne nuk mund ta shpjegojmë.

Superfuqitë e kafshëve tona

Shpesh duket se kafshët tona kanë superfuqi sepse ato mund të na kuptojnë më mirë se shumë njerëz dhe na ngushëllojnë me një shikim të vetëm. Ato janë dëgjuesit tanë më të mirë dhe gjithashtu terapistët tanë më të mirë. Përkushtimi i tyre për mirëqenien dhe lumturinë tonë nuk njeh kufij.

Kjo është arsyeja pse themi se për sa kohë që nuk e duam një kafshë, disa nga shpirtrat tanë do të flenë. Ka një hapësirë brenda nesh sidomos për këto qenie të pabesueshme, që kanë fuqinë për të sjellë dritë dhe shpresë në zemrat e të gjithëve.

Kafshët kanë shumë për të na mësuar se si mund të bëhemi njerëz më të mirë. Vetëm ata që kanë ose kanë pasur një nga këta shokë e dinë se sa transformohen jetët tona nga prania e tyre.