ë gjithë ata që kanë depozita që tejkalojnë 500 mijë franga në Postfinance AG, në të ardhmen do të paguajnë një taksë deri në 1 për qind deri në shumën që kalon kufirin e sapokrijuar.

Deri më tani dënimet në atë bankë janë paguar vetëm nga ata me depozita që tejkalojnë një milion franga.

Por, sipas Bloomberg, bankat më të vogla në Gjermani dhe Zvicër ende po përpiqen të gjejnë një përgjigje ndaj normave negative të interesit që bankat qendrore kanë imponuar pak vite më parë. Kjo është arsyeja pse disa prej tyre njoftuan kohët e fundit strategjitë e reja: Disa po prezantojnë, disa po heqin dorë dhe disa po ndryshojnë normat e kursimeve “ndëshkuese”.

“Edhe pse praktikisht nuk paguajmë asnjë interes për kursimet, në 12 muajt e fundit kemi marrë më shumë se 3.5 miliardë franga”, tha për Bloomberg zëdhënësi i Postfinance, Retto Corman, përcjell albinfo.ch.

Për të arritur këtë hyrje të fortë të parave të reja apo edhe t’i inkurajojnë konsumatorët për të tërhequr disa nga kursimet, ai tha se ata duhet t’u binden rregullave të reja.