Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi sot pasi që sot votoi lidhur me referendumin në deklaratën e tij për media u shpreh:

 “Besoj te kemi një ditë  të qetë pa probleme, një ditë feste dhe besoj plotësisht n ë përgjigje masive të qytetarëve të Maqedonisë n ë lidhje me referendumin”.