Flloi të funksionojë shërbimi i parë në botë i trenave me hidrogjen. Ky tren u nis nga një stacion në Gjermani.

Gjithashtu bëhet e ditur se qelizat e karburantit të hidrogjenit gjenerojnë energji duke kombinuar hidrogjenin dhe oksigjenin dhe produkti i vetëm i tyre është ujë.

Kjo i bën qelizat një burim premtues energjie që ka zero emëtime dhe shumë pak zhurmë.

Gjermania është një nga pionierët në përdorimin e teknologjive “pushtet për gazin” dhe “pushtet ndaj hidrogjenit”.