Regjioni i Kalabrisë që gjendet në jug të Italisë sot është goditur nga një tërmet me 4,2 shkallë të Rihterit, ka bërë të ditur Instituti Kombëtar për Gjeofizikë në Itali.

Sipas të dhënave të këtij instituti epiqendra e tërmetit që është shënuar në orën 7 e 24 ka qenë në territorin në mes komunave Palma, Seminar dhe Shila në regjonin e Kalabrisë.

Deri më tani nuk ka të dhëna për dëmet materiale apo të lënduar.