Enver Fazliji ka lindur në Luginën e Preshevës. Kjo është një enklavë shqiptare në territorin serb, shkruan “SRF”.

Atje ai kaloi gjashtë vjetët e para të jetës. Pastaj babai i tij, i cili kishte ardhur në Zvicër si një punëtor stinor, i mori me vete atë dhe dy vëllezërit e tij. Enveri bëri një profesion si një nëpunës dhe themeloi kompaninë e tij të parë në moshën 19-vjeçare: Një kompani funerale myslimane. Ky ishte fillimi i një kthese të madhe në jetën e tij.

Ai punon dhe vetëm punon, sikurse varfëria të ishte pranë takeve të tij. Themeloi kompaninë e tij të funeralit dhe në të njëjtën kohë ka punuar gjashtëdhjetë për qind si nëpunës. Deri sa ai kishte përshtypjen se në te kishte shumë më tepër potencial.

Kështu që ai hyri në biznesin e patundshmërive. Filloi me blerjen e tokës dhe avancimin e planifikimit të një projekti në lejen e ndërtimit, duke i shitur gjithçka një kontraktori të përgjithshëm – sigurisht, me një fitim të mirë.

Reporterja zvicerane Simon Christen, Enver Fazlijin e shoqëroi për pesë vjet me radhë dhe e dokumentoi ngjitjen e tij në piedestal. “Ju duhet të jeni të gatshëm për të ndërmarrë rreziqe”, thotë Enveri, “dhe të jeni të gatshëm të heqni dorë nga shumë gjëra”. Ai nuk ia atribuon gjithçka suksesit, por shumicën po, shkruan albinfo.ch.

Përfundimi i tij: “Ndoshta edhe ju keni nevojë për pak fat në jetë, por çështja qëndron më tepër në zellin dhe punën e madhe”.