SHBA është duke i imponuar tarifa të reja mbi 200 milionë USD mbi mallrat kineze në përshkallëzimin e luftës së saj tregtare me Pekinin. Këto tarifa do të zbatohen për thuajse 600 zëra, duke regjistruar kështu paketën më të madhe të tarifave amerikane të vendosura deri tani, shkruan BBC.

Çantat e dorës, orizi dhe tekstilet janë përfshirë, por synohen edhe disa zëra të tjerë si orat smart,. Kinanga ana e saj kishte premtuar se do të hakmerrej ndaj tarifave amerikane.

Taksat do të hyjnë në fuqi duke filluar nga 24 shtatori duke nisur me 10% dhe rritur deri në 25% në fillim të vitit që vjen me përjashtim të rastit nëse dy vendet do të arrijnë një marrëveshje.

Presidenti Donald Trump tha se raundi i fundit i tarfiva e ishte një përgjigje nga praktikave të padrejta tregtare të Kinës.