Zëvendësprokurori i Përgjithshëm i SHBA Rod Rosenstein ka mohuar një raport që mund ta ketë diskutuar duke u nisur nga një klauzolë kushtetuese për të rrëzuar presidentin Donald Trump.

Zyrtari i dytë më i lartë i Amerikës tha se akuza ishte “e pasaktë dhe faktikisht e gabuar”. Por amerikania New York Times, duke përmendur burime anonime, thotë se vetë Rosenstein kishte sugjeruar që fshehurazi të regjistronte Trump për të ekspozuar kaosin në Shtëpinë e Bardhë. Por një burim i tha BBC se koment ishte sarkastik.

Rosenstein është raportuar të ketë thënë këtë pasi Trump shkarkoi drejtorin e FBI vitin e kaluar.

James Comey kishte mbikëqyrur hetimin e agjencisë së tij për zbatimin e ligjit lidhur me lidhjet e dyshuara midis fushatës së Trump dhe Rusisë. Vetë Trump iu referua “gjërave të Rusisë” kur u pyet përse u hoq.

Presidenti amerikan tha në një tubim në Misuri në mbrëmjen e së premtes se kishte një “shqetësim të vazhdueshëm” për atë që ishte duke u ekspozuar në Departamentin e Drejtësisë të SHBA.

Ai tha se do të shpëtojë prej saj ashtu si administrata e tij “kishte marrë shpëtoj nga njerëz të këqij në FBI”.