Mund të jetë e vështirë për t’ju bindur, por entomologët thonë – mos vrisni merimangat në shtëpinë tuaj, shkruan Educate Inspire Change.

Merimangat janë një pjesë e rëndësishme e natyrës por edhe e “ekosistemit tonë të brendshëm”

Disa lloje merimangash pëlqen të jetojnë në shtëpitë ku jetojnë të lumtur dhe të lindin më shumë merimangat.

Ato zakonisht janë shumë misterioze, dhe shumica e tyre nuk janë agresive apo të rrezikshme, duke ngrënë dëmtues të tjerë.

 

 

Entomologët zhvilluan një studim në Karolinën e Veriut në SHBA mbi 50 antropodët që jetonin në shtëpi. Çdo shtëpi që ata vizituan kishte merimangat. Rrjetat e vërteta shtrihen dhe presin për viktimën. Megjithatë, ato janë shumë të dobishme pasi insektet në shtëpi nuk janë të mira, sidomos mushkonjat.

Është e natyrshme të frikësoheni nga merimangat, por kur të kapërceni frikën prej tyre do të kuptoni sa janë shumë të dobishme, thonë entomologët.