Opel Combo Cargo i ri është fituesi i çmimit “Furgoni më i mirë ndërkombëtar për vitin 2019” si automjeti më i mirë komercial i lehtë.

Ai fitoi 127 pikë para Mercedes Sprinter me 92 pikë, me votat e një jurie të specializuar nga 25 vende evropiane.

Në këtë mënyrë, Combo i ri solli këtë çmim prestigjioz për Rieselsheim për herë të tretë që nga viti 1992. Opel ka fituar më parë çmimin ndërkombëtar të jashtëzakonshëm me Astra Van në vitin 1999 dhe Vivaro 2002.

Opel Combo i ri u zhvillua në kuadër të grupit PSA dhe u optimizua për nevojat e markës gjermane dhe çmimi u mbajt në Panairin Ndërkombëtarë të Automjeteve Ndërkombëtare IAA në Hanover. Combo është në dispozicion në një varg variantesh duke përfshirë një version standard me gjatësi 4.40 metra, një version të zgjeruar prej 4.75 metrash dhe një version të gjerë me 5 ulëse dhe dy dyer rrëshqitëse.

Transportuesi i ri i kompletuar i Opel ka një kapacitet ngarkimi deri në 4.4 m3 me një kapacitet ngarkese deri në 1000 kg dhe një gjatësi të ndarjes së ngarkesës deri në 3440 mm.

Sa për versionin e pasagjerëve Combo Life, ai pati debutimin në panairin e veturave në Gjenevë , në mars të këtij viti.