Mercedes paraqiti modelin aktual kompakt AMG, i cili ka performancë mbresëlënëse.

AMG A35 4MATIC ka nevojë të mbushë zbrazëti midis klasës “të zakonshme” dhe modelit të ardhshëm të Mercedes-AMG A45.

Një motor i ri me katër cilindra 2.0 benzinë turbo me 306 kuaj fuqi u përzgjodh për këtë makinë.

Motori është i lidhur me një transmetim automatik me dy shtresa me shtatë shpejtësi dhe fuqia transmetohet në të 4 rrotat nëpërmjet sistemit 4MATIC.

Ky konfigurim i fuqisë lejon që makina të përshpejtojë 0-100 km / h për 4.7 sekonda dhe të zhvillojë maksimumin 250 km / h në mënyrë elektronike.

Mercedes-AMG A35 është i pajisur me një sistem pezullimi AMG Ride Control që përmban shumë komponente alumini për të zvogëluar peshën e përgjithshme të makinës.

Vetura për herë të parë do të prezantohet para publikut n panairin e veturave në Paris më 2 tetor, ndërsa do të dalë në shitje në nëntor, kur edhe do të dihet çmimi i tij.